Διερεύνηση της Αυτοεκτίμησης [7 - 70 ετών]

Η αυτοεκτίμηση αφορά την εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας και τα συναισθήματα που συνοδεύουν αυτή την εικόνα. Επιπλέον η αυτοεκτίμηση αφορά το πώς νομίζουμε ότι μας βλέπουν οι άλλοι.

Η έννοια της αυτοεκτίμησης είναι τόσο καίρια για την ψυχική υγεία, τη λειτουργικότητα και την ικανοποίηση του ανθρώπου που θα έπρεπε να αξιολογείται συστηματικά σε όλα τα παιδιά. Η μέτρηση και τόνωση της αυτοεκτίμησης στην παιδική και εφηβική ηλικία είναι ανεκτίμητης σπουδαιότητας.

Η αυτοεκτίμηση δεν ταυτίζεται με την πραγματική αξία του ατόμου. Συμβαίνει, άνθρωποι με πολλές ικανότητες και αρετές να μη διαθέτουν την ανάλογη αυτοεκτίμηση, ενώ αντίθετα, άλλοι με περιορισμένες δυνατότητες να αναπτύσσουν υψηλή αυτοεκτίμηση. Συνεπώς η μαθησιακή ή εργασιακή απόδοση δεν αποτελούν δείκτη αυτοεκτίμησης.

Το ερωτηματολόγιο μετρά:

  • Τη γενική αυτοεκτίμηση
  • Την αυτοεκτίμηση στην οικογένεια
  • Την αυτοεκτίμηση στους φίλους
  • Την αυτοεκτίμηση στο σχολείο (ή στην εργασία)
  • Το βαθμό στον οποίο το άτομο υιοθετεί μια πλαστή/ωραιοποιημένη αυτοεκτίμηση

Ποιοτικές υπηρεσίες Οι υπηρεσίες μας είναι πανευρωπαϊκά αναγνωρισμένες και πρακτικά χρήσιμες. Περισσότερες πληροφορίες »
Τι γίνεται στις συναντήσεις; Οι συνεδρίες επαγγελματικού προσανατολισμού & αυτογνωσίας συνοπτικά. Περισσότερες πληροφορίες »
Εγγραφείτε στο Newsletter
Επικοινωνία Mob: +30 6973806975, 16-21h
Fax: +30 2108081645, 24h
Email: info[at]epaggelma.gr
Επικοινωνήστε μαζί μας »