Μαθησιακός προσανατολισμός για παιδιά (7-17 ετών)

Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα

test

Ο στόχος του μαθησιακού προσανατολισμού είναι να εντοπισθεί πώς το παιδί μαθαίνει καλυτερα ώστε να το βοηθήσουμε να αναπτύξει πλήρως το δυναμικό του.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό εργαλείο στα χέρια των γονέων και των εκπαιδευτικών ώστε να βοηθήσουν το παιδί να βιώσει σχολική επιτυχία, ικανοποίηση και υψηλότερη αυτοεκτίμηση.

Μέσω τριών εξειδικευμένων ερωτηματολογίων αξιολογούνται:


Η λειτουργία των εγκεφαλικών ημισφαιρίων

Αξιολογώντας πιο εγκεφαλικό ημισφαίριο επικρατεί, εντοπίζουμε την προδιάθεση του παιδιού προς συγκεκριμένο τρόπο σκέψης και αντίληψης των πραγμάτων. Έτσι δίνεται απάντηση στο καίριο ερώτημα: «Με ποιον τρόπο το παιδί μου σκέπτεται και εκφράζεται καλύτερα;»

Ο μαθησιακός τύπος

Γνωρίζοντας το μαθησιακό τύπο του παιδιού, γνωρίζουμε με ποιον τρόπο αφομοιώνει καλύτερα τις γνώσεις και έτσι είμαστε σε θέση να το διδάξουμε πιο πετυχημένα. Εδώ δίνεται απάντηση στο ερώτημα: «Με ποιον τρόπο το παιδί μου μαθαίνει καλύτερα;».

Οι μαθησιακές ικανότητες

Εδώ μελετάμε τις βασικές λογικές/νοητικές ικανότητες του παιδιού. Αποκτούμε μια εικόνα των νοητικών δυνατοτήτων του παιδιού ανεξάρτητα της τρέχουσας σχολικής του επίδοσης.


Συναφή θέματα: Αυτοεκτίμηση, Νοημοσύνη, Ψυχισμός, Μαθησιακός εκφοβισμός.


Ποιοτικές υπηρεσίες Οι υπηρεσίες μας είναι πανευρωπαϊκά αναγνωρισμένες και πρακτικά χρήσιμες. Περισσότερες πληροφορίες »
Τι γίνεται στις συναντήσεις; Οι συνεδρίες επαγγελματικού προσανατολισμού & αυτογνωσίας συνοπτικά. Περισσότερες πληροφορίες »
Εγγραφείτε στο Newsletter
Επικοινωνία Mob: +30 6973806975, 16-21h
Fax: +30 2108081645, 24h
Email: info[at]epaggelma.gr
Επικοινωνήστε μαζί μας »